Displaying posts written by

fakultet

who has written 2614 posts for Fakultet za medije i komunikacije.

Prijava ispita – junski rok

Prijava ispita na osnovnim, master i doktorskim studijama za junski ispitni rok biće otvorena 22.05. i trajaće do 02.06. tekuće godine. Ispiti se prijavljuju isključivo on-line, putem Studentskog servisa. Naknadna prijava ispita će biti 05.06.2017. u Studentskoj službi i naplaćuje se 1000 dinara po ispitu.
Uslovi za prijavu ispita:

Ispunjene predispitne obaveze
Isplaćena celokupna školarina

Puno uspeha!

Digitalno doba: Tribina “Internet i demokratija” u Domu omladine Beograda

Fakultet za medije i komunikacije i Dom omladine Beograda vas pozivaju na novu tribinu u ciklusu “Digitalno doba”:
INTERNET I DEMOKRATIJA
Sreda, 24.05.2017. u 19 časova

Tribinska sala Dom omladine Beograda
U razgovoru učestvuju:
- Lazar Džamić, marketinški stručnjak
- Jovan Čekić, filozof
- Novica Milić, profesor komunikologije

Klub studenata psihologije: “Psihoterapija savremenog života”

Klub studenata psihologije „Akcioni potencijal“ vas poziva na predavanje geštalt psihoterapeuta Nikole Krstića „Psihoterapija savremenog života“.
Predavanje će se održati 23.maja u 19 časova, u Sali 8 na 4. spratu FMK-a.
Predavanje je besplatno i otvoreno za sve zainteresovane.

Na psihoterapijsku stolicu stavljamo savremeni način života, u nadi da ćemo odgovoriti na pitanje kako njegovi novi uslovi, vrednosti, navike [...]

“Kako se gradila nacija: Konstruisanje jugoslovenstva na primeru časopisa Jugoslovenče u Kraljevini Jugoslaviji”

Otvoreno predavanje Centra za jugoslovenske studije
Četvrtak, 25. maj 2017. u 19:00
Fakultet za medije i komunikacije, IV sprat sala 8a

Kako se gradila nacija: Konstruisanje jugoslovenstva na primeru časopisa Jugoslovenče u Kraljevini Jugoslaviji
dr Lada Stevanović, Etnografski institut SANU
Predavanje je posvećeno načinu na koji se konstruisao jugoslovenski nacionalni identitet u Kraljevini Jugoslaviji kroz iščitavanje dečijeg časopisa Jugoslovenče koji je [...]

Izložba grupe Kolektiv_digital “Umetnost je mrtva! Živela umetnost!”

Fakultet za medije i komunikacije vas poziva na otvaranje izložbe master studenata Departmana za digitalne umetnosti, grupe Kolektiv_digital — “Umetnost je mrtva! Živela umetnost!”, koje će se održati u četvrtak 11. maja u Digitalnoj galeriji Kolarčeve zadužbine, sa početkom u 19 časova.
U projektu „Umetnost je mrtva! Živela umetnost!“ grupa Kolektivi_digital, fokusirajući se na klasičnu umetnost, odnosno slikarstvo, i na [...]

Konkurs za umanjenje školarine

Fakultet za medije i komunikacije raspisuje konkurs za umanjenje školarine u školskoj 2017/18. godini prema sledećim uslovima:

Filmsko veče Kluba studenata psihologije Akcioni potencijal

Pozivamo vas na projekciju filma „Tri lica Eve“ („The Three Faces of Eve“, 1957), prve  od mnogih filmskih večeri koje organizuje Klub studenata psihologije „Akcioni potencijal“. Film je baziran na istinitom događaju i prati život takozvane Eve Vajt, jedne od najpoznatijih slučajeva poremećaja višestruke ličnosti. Iako psihijatri početno sumnjaju na amneziju, polako otkrivaju istinu o [...]

ERASMUS+ program za master studente FMK na Univerzitetu Ujedinjenih nacija u Rejkjaviku

Ako želite da provedete semestar na Islandu, saznajte više o konkursu koji je raspisan specijalno za master studente i studentkinje FMK, u okviru ERASMUS+ programa!
Iskoristite priliku da prolećni semestar 2018. godine završite na Univerzitetu Ujedinjenih nacija u Rejkjaviku, u društvu sjajnih profesora u oblasti bezbednosti, ljudskih prava, rodne ravnopravnosti i zaštite životne sredine.
Troškovi studiranja, puta, [...]

Tribina “Digitalni marketing” u Domu omladine Beograda

Fakultet za medije i komunikacije i Dom omladine Beograda vas pozivaju na novu tribinu u ciklusu “Digitalno doba”:
DIGITALNI MARKETING
Sreda, 26.04.2017. u 19 časova
Tribinska sala Doma omladine Beograda
U razgovoru učestvuju:
- Nataša Krstić, marketinški stručnjak
- Simona Žikić, komunikolog
- Lada Paunović, novinar i komunikolog
Razgovor vodi:
- Nena Daković Jovanović, urednica tribinskog ciklusa.
U ediciji pojmovnika Fakulteta za medije i komunikacije objavljene su dve knjige [...]

Otvoreno predavanje: “Međunarodne filmske koprodukcije i njihov uticaj na kreativni proces rada na filmu”

Departman za digitalne umetnosti FMK vas poziva na otvoreno predavanje “Međunarodne filmske koprodukcije i njihov uticaj na kreativni proces rada na filmu“, koje će se održati u četvrtak, 27.aprila 2017. u Sali 10 (V sprat, Karađorđeva 65) u 15.30 časova.
Pozivamo vas da zajedno sa studentima usmerenja Film Departmana za digitalne umetnosti prisustvujete predavanju o međunarodnim [...]

Predstavljanje knjige Rastka Močnika “Spisi o suvremenom kapitalizmu”

Fakultet za medije i komunikacije vas poziva na predstavljanje knjige Rastka Močnika “SPISI O SUVREMENOM KAPITALIZMU”, koje će se održati u petak, 21. aprila 2017. u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda, sa početkom u 19 časova.Učestvuju:- Srećko Pulig, prevodilac i urednik novina Novosti, Zagreb;- Jovan Čekić, redovni profesor na Fakultetu za medije i komunikacije, Beograd;- [...]

Praznično radno vreme

Fakultet neće raditi od 14. do 18. aprila zbog Uskršnjih praznika.Prvi radni da je utorak 18. april prema predviđenom rasporedu za letnji semestar 2016/2017. godine.Želimo svima srećne praznike i prijatan odmor.

Razgovor povodom knjige “Šta slike žele?: Život i ljubavi slika”

Fakultet za medije i komunikacije vas poziva na razgovor povodom knjige ŠTA SLIKE ŽELE?: ŽIVOT I LJUBAVI SLIKA autora V.Dž.T. Mičela, koji će se održati u ponedeljak, 17. aprila u galeriji “Štab” (Crnogorska 10), sa početkom u 19 časova.
Učestvuju:
- Miško Šuvaković, teoretičar umetnosti
- Jovan Čekić, filozof i konceptualni umetnik
- Jelena Matić, teoretičarka fotografije
- Aleksandar Kelić, fotograf
Knjiga ŠTA SLIKE ŽELE [...]

Izložba fotografija “Serije” studenata Departmana za digitalne umetnosti

Fakultet za medije i komunikacije vas poziva na otvaranje izložbe studenata Departmana za digitalne umetnosti, koja će se održati u ponedeljak, 10. aprila u 19 časova u UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a).
Izložba “Serije” je deo festivala fotografije Belgrade Photo Month, koji se tokom aprila održava u Beogradu. Prema koncepciji i izboru doc. Dragana [...]

Tribina “Da li Srbija može da bude neutralna?”

Fakultet za medije i komunikacije vas poziva na tribinu ”Da li Srbija može da bude neutralna?”, koja će se održati u utorak 11. aprila 2017. sa početkom u 19 časova u Narodnoj biblioteci Srbije. Tribina je organizovana povodom objavljivanja knjige “Kako je stvoren pokret nesvrstanih” u izdanju prof. dr Stanka Crnobrnje i Muzeja istorije Jugoslavije.
Učestvuju:
○ [...]

Tribina “Digitalno nasilje” u Domu omladine Beograda

Fakultet za medije i komunikacije vas poziva tribinu “Digitalno nasilje“, koja će se održati u sredu, 29.03.2017. u Tribinskoj sali Doma omladine Beograda, sa početkom u 19 časova.
U razgovoru učestvuju:
- Dobrinka Kuzmanović, psihološkinja;
- Vera Despotović, socijalna radnica i porodična terapeutkinja;
- Mirko Mrkić, pravnik.
Razgovor vodi Nena Daković Jovanović, istoričarka i teoretičarka umetnosti, urednica tribinskog ciklusa.

Prijava ispita – aprilski rok

Prijava ispita na osnovnim, master i doktorskim studijama za aprilski ispitni rok biće otvorena 13.03. i trajaće do 24.03. tekuće godine. Ispiti se prijavljuju isključivo on-line, putem Studentskog servisa. Naknadna prijava ispita će biti 27.03.2017. u Studentskoj službi i naplaćuje se 1000 dinara po ispitu.
Uslovi za prijavu ispita:

Ispunjene [...]

“Da li književnost misli?”

Fakultet za medije i komunikacije i Klub 128 vas pozivaju na razgovor povodom knjige Statisa Gurgurisa “Da li književnost misli?“, koji će se održati u četvrtak 9. marta na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu (Studentski trg 3, Sala 11), sa početkom u 20 časova.
U razgovoru učestvuju:
- Jelena Pilipović, istoričarka i teoretičarka književnosti, Filološki fakultet;
- Tihomir [...]

Radionica Asocijacije sistemskih terapeuta: Ljubav i seksualnost u terapiji parova

Asocijacija sistemskih terapeuta (AST) u saradnji sa Departmanom za psihologiju Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu organizuje jednodnevnu radionicu “Ljubav i seksualnost u terapiji parova” koju će voditi prof. Umberta Telfener sa Univerziteta La Sapienza u Rimu.
Radionica će se održati u subotu, 18. marta 2017. od 10 do 16 časova na Fakultetu [...]

Predstavljanje stipendija Vlade Francuske na FMK

Pozivamo vas na prezentaciju stipendija i programa Vlade Francuske koja će se održati na Fakultetu za medije i komunikacije u petak 24. februara 2017. godine u 17 časova u slušaonici​ 6 na IV spratu​.
Svake godine 50 studenata iz Srbije iskoristi finansijsku podršku Vlade Francuske za studije u nekoj visokoškolskoj ustanovi u [...]