Displaying posts filed under

Informacije

Informacije koje se odnose na nastavu

Migracija e.fmk sistema 23. i 24. septembra

U subotu (23.09.) i nedelju (24.09.) će se obavljati migracija e.fmk platforme na savremeniji e.fmk sistem. Iz tog razloga tokom vikenda postojeća platforma neće biti u funkciji.
Podsećamo studente da literaturu i nastavne jedinice preuzmu pre vikenda.

Upis na drugu, treću i četvrtu godinu

Akademska godina počinje 02. oktobra, a raspored nastave će biti blagovremno objavljen.
Upis studentkinja i studenata na drugu, treću i četvrtu godinu u školsku 2017/18. godinu otvoren je do početka nastave, svakog radnog dana u Studentskoj službi u periodu od 11h do 15h.
Za upis je potrebno doneti indeks i dokaz o uplati upisne rate od 500€ [...]

Prijava ispita – oktobarski rok

Prijava ispita na osnovnim, master i doktorskim studijama za oktobarski ispitni rok biće otvorena 11.09. i trajaće do 16.09. tekuće godine. Ispiti se prijavljuju isključivo on-line, putem Studentskog servisa. Naknadna prijava ispita će biti 18.09.2017. u Studentskoj službi i naplaćuje se 1000 dinara po ispitu.
Uslovi za prijavu ispita:

Ispunjene predispitne obaveze
Isplaćena celokupna školarina

Puno uspeha!

Prijava ispita – septembarski rok

Prijava ispita na osnovnim, master i doktorskim studijama za septembarski ispitni rok biće otvorena 21.08. i trajaće do 26.08. tekuće godine. Ispiti se prijavljuju isključivo on-line, putem Studentskog servisa. Naknadna prijava ispita će biti 28.08.2017. u Studentskoj službi i naplaćuje se 1000 dinara po ispitu.
Uslovi za prijavu ispita:

Ispunjene predispitne obaveze
Isplaćena celokupna školarina

Puno uspeha!

Letnje radno vreme na Fakultetu za medije i komunikacije

Fakultet neće raditi od 24.07. do 21.08. zbog kolektivnog godišnjeg odmora.Svim studentima i saradnicima želimo lep i prijatan odmor.
Vidimo se u ponedeljak 21. avgusta!

IV Godišnja izložba studenata Departmana za digitalne umetnosti

Pozivamo vas na otvaranje četvrte Godišnje izložbe studenata Departmana za digitalne umetnosti FMK u ponedeljak, 3. jula 2017,  u galeriji PRO3OR (Koče Popovića 9) u 19 časova.
Izložba obuhvata godišnju prezentaciju najuspešnijih studenata osnovnih i master studija na usmerenjima vizuelne komunikacije, film/video, fotografija, primenjena muzika i gejming.
Na otvaranju će biti uručene pohvale najuspešnijim studentima.
Studijski program Digitalne umetnosti na Fakultetu za medije [...]

Prijava ispita – junski rok 2

Prijava ispita na osnovnim, master i doktorskim studijama za junski ispitni rok 2 biće otvorena 26.06. i trajaće do 30.06. tekuće godine. Ispiti se prijavljuju isključivo on-line, putem Studentskog servisa. Naknadna prijava ispita će biti 03.07.2017. u Studentskoj službi i naplaćuje se 1000 dinara po ispitu.
Uslovi za prijavu ispita:

Ispunjene predispitne obaveze
Isplaćena celokupna školarina

Puno uspeha!

Svečana dodela diploma studentima FMK

Obaveštavamo vas da će se promocija u zvanje i svečana dodela diploma studentkinjama i studentima Fakulteta za medije i komunikacije održati u subotu, 24.06.2017. godine, sa početkom u 12 časova u sali 8 na IV spratu FMK.
Molimo sve studentkinje i studente koji su diplomirali u periodu od 01.12.2016. do 31.05.2017. godine da potvrde svoj dolazak [...]

Lazar Džamić “Geometrija Eseja: kako naći interesantne uglove za blogove i druge eseje…”

Pozivamo vas na otvoreno predavanje Lazara Džamića „Geometrija Eseja: kako naći interesantne uglove za blogove i druge eseje…“, koje će se održati u četvrtak 29. juna 2017. na Fakultetu za medije i komunikacije (Karađorđeva 65) sa početkom u 19 časova, u sali 8 na IV spratu.
O predavanju:
Blogosfera je demokratizovala medije, ali je istovremeno donela masivnu [...]

Prijava ispita – junski rok

Prijava ispita na osnovnim, master i doktorskim studijama za junski ispitni rok biće otvorena 22.05. i trajaće do 02.06. tekuće godine. Ispiti se prijavljuju isključivo on-line, putem Studentskog servisa. Naknadna prijava ispita će biti 05.06.2017. u Studentskoj službi i naplaćuje se 1000 dinara po ispitu.
Uslovi za prijavu ispita:

Ispunjene predispitne obaveze
Isplaćena celokupna školarina

Puno uspeha!

Studentska ekskurzija

I ove godine, na Departmanu za digitalne umetnosti organizujemo ekskurziju u Beč, ovog puta na izložbe Rafaelovih crteža u Albertini i Rubensovih slika, crteža i skica u Istorijsko-umetničkom muzeju. Pored ovih izložbi, planiramo i posetu Muzeju moderne umetnosti i Muzeju primenjenih umetnosti.Putovanje je planirano za period od 3. do 5. novembra 2017. godine.Zainteresovane koleginice i [...]

Otvoreno predavanje Džulijana Harstona “Representing the United Nations in Yugoslavia and Serbia 1995 to 2012″

Fakultet za medije i komunikacije vas poziva na predavanje Džulijana Harstona, koje će se održati u petak 2. juna 2017. na Fakultetu za medije i komunikacije (Karađorđeva 65), sa početkom u 19 časova, u Sali 8 na IV spratu.Predavanje pod nazivom će se održati na engleskom jeziku, bez prevoda.Otvoreno predavanje je organizovano u okviru master [...]

Digitalno doba: Tribina “Internet i demokratija” u Domu omladine Beograda

Fakultet za medije i komunikacije i Dom omladine Beograda vas pozivaju na novu tribinu u ciklusu “Digitalno doba”:
INTERNET I DEMOKRATIJA
Sreda, 24.05.2017. u 19 časova

Tribinska sala Dom omladine Beograda
U razgovoru učestvuju:
- Lazar Džamić, marketinški stručnjak
- Jovan Čekić, filozof
- Novica Milić, profesor komunikologije

Klub studenata psihologije: “Psihoterapija savremenog života”

Klub studenata psihologije „Akcioni potencijal“ vas poziva na predavanje geštalt psihoterapeuta Nikole Krstića „Psihoterapija savremenog života“.
Predavanje će se održati 23.maja u 19 časova, u Sali 8 na 4. spratu FMK-a.
Predavanje je besplatno i otvoreno za sve zainteresovane.

Na psihoterapijsku stolicu stavljamo savremeni način života, u nadi da ćemo odgovoriti na pitanje kako njegovi novi uslovi, vrednosti, navike [...]

“Kako se gradila nacija: Konstruisanje jugoslovenstva na primeru časopisa Jugoslovenče u Kraljevini Jugoslaviji”

Otvoreno predavanje Centra za jugoslovenske studije
Četvrtak, 25. maj 2017. u 19:00
Fakultet za medije i komunikacije, IV sprat sala 8a

Kako se gradila nacija: Konstruisanje jugoslovenstva na primeru časopisa Jugoslovenče u Kraljevini Jugoslaviji
dr Lada Stevanović, Etnografski institut SANU
Predavanje je posvećeno načinu na koji se konstruisao jugoslovenski nacionalni identitet u Kraljevini Jugoslaviji kroz iščitavanje dečijeg časopisa Jugoslovenče koji je [...]

Izložba grupe Kolektiv_digital “Umetnost je mrtva! Živela umetnost!”

Fakultet za medije i komunikacije vas poziva na otvaranje izložbe master studenata Departmana za digitalne umetnosti, grupe Kolektiv_digital — “Umetnost je mrtva! Živela umetnost!”, koje će se održati u četvrtak 11. maja u Digitalnoj galeriji Kolarčeve zadužbine, sa početkom u 19 časova.
U projektu „Umetnost je mrtva! Živela umetnost!“ grupa Kolektivi_digital, fokusirajući se na klasičnu umetnost, odnosno slikarstvo, i na [...]

Konkurs za umanjenje školarine

Fakultet za medije i komunikacije raspisuje konkurs za umanjenje školarine u školskoj 2017/18. godini prema sledećim uslovima:

Filmsko veče Kluba studenata psihologije Akcioni potencijal

Pozivamo vas na projekciju filma „Tri lica Eve“ („The Three Faces of Eve“, 1957), prve  od mnogih filmskih večeri koje organizuje Klub studenata psihologije „Akcioni potencijal“. Film je baziran na istinitom događaju i prati život takozvane Eve Vajt, jedne od najpoznatijih slučajeva poremećaja višestruke ličnosti. Iako psihijatri početno sumnjaju na amneziju, polako otkrivaju istinu o [...]

ERASMUS+ program za master studente FMK na Univerzitetu Ujedinjenih nacija u Rejkjaviku

Ako želite da provedete semestar na Islandu, saznajte više o konkursu koji je raspisan specijalno za master studente i studentkinje FMK, u okviru ERASMUS+ programa!
Iskoristite priliku da prolećni semestar 2018. godine završite na Univerzitetu Ujedinjenih nacija u Rejkjaviku, u društvu sjajnih profesora u oblasti bezbednosti, ljudskih prava, rodne ravnopravnosti i zaštite životne sredine.
Troškovi studiranja, puta, [...]

Praznično radno vreme

Fakultet neće raditi od 29. aprila do 03. maja zbog Prvomajskih praznika.Prvi radni da je sreda 03. maj prema predviđenom rasporedu za letnji semestar 2016/2017. godine.Želimo svima srećne praznike i prijatan odmor.