Displaying posts filed under

Vesti

Vesti o dogadjajima na Fakultetu

Konkurs za umanjenje školarine

Fakultet za medije i komunikacije raspisuje konkurs za umanjenje školarine u školskoj 2017/18. godini prema sledećim uslovima:

Radionica Asocijacije sistemskih terapeuta: Ljubav i seksualnost u terapiji parova

Asocijacija sistemskih terapeuta (AST) u saradnji sa Departmanom za psihologiju Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu organizuje jednodnevnu radionicu “Ljubav i seksualnost u terapiji parova” koju će voditi prof. Umberta Telfener sa Univerziteta La Sapienza u Rimu.
Radionica će se održati u subotu, 18. marta 2017. od 10 do 16 časova na Fakultetu [...]

Instatution – Izložba Andree Tešanović: Galerija Prozor, 11. 2. u 20h

Izložba Instatution (Instagram + Institucija), sa digitalno kreiranim ili procesuiranim slikama koje su prvobitno distribuirane na ličnim profilima korisnika Instagrama, biće otvorena 11. februara u galeriji Prozor (Koče Popovića 9) u Beogradu, a reč je o prvom kustoskom projektu vizuelne umetnice i producentkinje Andree Tešanović.
Andrea Tešanović realizuje projekat Instatution kao komponentu teoretskog istraživanja koje sprovodi [...]

Okrugli sto – Kolonijalizam i postkolonijalizam u Francuskom institutu

Dance4Life: Jedan je cilj – igraj za život!

Pošto život? i Beat prave najveću žurku u gradu! Više od 10.000 ljudi će 2. i 3. decembra u Hali 5 Beogradskog sajma do jutra igrati uz ritmove najpopularnijih domaćih DJ-eva, od nezavisne andergraund scene do mejnstrim elektronskog zvuka.
Prvi put smo igrali za Manju. Danas igramo za Marija i budućnost svih [...]

Otvoreni kurs “Novi žanrovi teorije/umetnosti” na doktorskim studijama FMK!

Fakultet za medije i komunikacije vas poziva na otvoreni kurs Novi žanrovi teorije/umetnosti na programu doktorskih studija Transdisciplinarne studije savremene umetnosti i medija, koji će prof. dr Miško Šuvaković održati tokom zimskog semestra 2016. godine na FMK u Beogradu (Karađorđeva 65).
Uvodno predavanje zakazano je za četvrtak, 27. oktobar 2016. od 17.30 do 19.15h.
Učešće na kursu [...]

Oktobarski 2 ispitni rok

U periodu od 17. oktobra 2016. do 28. oktobra 2016. godine održaće se oktobarski 2 ispitni rok. Termini održavanja ispita biće objavljeni na stranicama predmeta.
Prijava ispita je u Studentskoj službi 12, 13. i 14. oktobra 2016. godine.
Nadoknada za prijavu ispita iznosi:
- 1000 dinara po ispitu za ispite iz predmeta odlušanih u školskoj 2015/2016 godini
- 3000 [...]

Obaveštenje za studente druge, treće i četvrte godine

Studentkinje i studenti druge, treće i četvrte godine osnovnih studija mogu i dalje da popune anketu za drugi strani jezik u Studentskoj službi Fakulteta.
Od školske 2016/2017. godine drugi strani jezik će nositi broj ESPB i biti uzet u obzir kao izborni predmet. Studentkinje i studenti će biti u prilici da pohađaju više stranih jezika ali [...]

#Pošto život Veliki humanitarni koncert za Marija Jurešića

Uživo za život
Pop zvezde zajedno za Marija u Hali sportova Novi Beograd
Veliki humanitarni koncert za prikupljanje sredstava za lečenje Marija Jurešića biće održan u Hali sportova Novi Beograd, 07. oktobra u 20 časova.
Na koncertu nastupaju Viva Vox, Sergej Ćetković, Vlado Georgiev, Aleksa Jelić, Sara Jovanović i drugi, a voditelj programa je Dragan Ilić.
Dođite na koncert, [...]

Prijem studenata prve godine osnovnih studija u akademskoj 2016/2017. godini

Prijem studenata prve godine osnovnih studija na Fakultetu za medije i komunikacije će se održati u ponedeljak, 3. oktobra 2016. prema sledećem rasporedu:
9.00 časova, Sala 8 (IV sprat) – prijem studenata prve godine psihologije
11.00 časova, Sala 8a (IV sprat) – prijem studenata prve godine medija i komunikacija, studija politike i digitalnog marketinga
13.00 časova, Sala 8 [...]

Umanjenje školarina najboljim studentima fakulteta

Fakultet za medije i komunikacije čestita najboljim studentima na ostvarenim rezultatima u školskoj 2015/16 godini. Odlukom predsednice fakulteta lista dobitnika je proširena za dva mesta.
Želimo vam uspeh u daljem školovanju i karijeri.

Novi ciklus studentskih projekata u Domu kulture Studentski grad

Fakultet za medije i komunikacije vas poziva da svojim prisustvom podržite novi ciklus studentskih projekata u Domu kulture Studentski grad. Studenti druge godine Fakulteta za medije i komunikacije predstaviće se beogradskoj publici svojim projektnim idejama nastalim u okviru kursa Upravljanje kulturnim projektima, pod mentorstvom prof. dr Sanje Petričić:
VRTEŠKA
Sreda, 1.6. u 20.00h, Velika sala DKSG
Grupa [...]

Stručna praksa

Zainteresovani studenti III i IV godine studijskih programa Komunikacije i odnosi sa javnošću i Novinarstvo i studije medija, kao i studenti sa II godine studijskog programa Digitalni marketing koji žele da obavljaju stručnu praksu u okviru portala Bizlife.rs mogu da se prijave Službi za studentsku praksu i karijerno savetovanje do petka 13. maja.  Praksa traje [...]

Studentska praksa

Studenti IV godine studijskih programa Komunikacije i odnosi sa javnošću i Novinarstvo i studije medija, III godine i master studija departmana Digitalne umetnosti (podusmerenja Vizuelne komunikacije i Fotografija) kao i studenti II godine studijskog programa Digitalni marketing koji žele da obavljaju stručnu praksu u Fondaciji Dokukino, mogu da se prijave Službi za studentsku praksu i [...]

Izložba fotografija studenata departmana Digitalnih umetnosti FMK u UK Parobrod

U četvrtak 14. aprila od 19 časova biće otvorena izložba fotografija studenata departmana Digitalnih umetnosti FMK u UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a. Ona je deo prvog festivala fotografije Belgrade Photo Month koji se tokom aprila održava u našem gradu. Po izboru doc. Dragana Pavlovića, svoje radove nastale tokom osnovnih i master studija iz [...]

Studentska praksa

Studenti III i IV godine smera Komunikacije i odnosi sa javnošću, studenti III i IV godine smera Psihologija i studenti II godine smera Digitalni marketing koji žele da rade stručnu praksu u kompaniji Dr.Oetker d.o.o., mogu da se prijave Službi za studentsku praksu i karijerno savetovanje ( II sprat, kancelarija br.220) do četvrtka 31. marta.

Letnja škola za seksualnosti, kulture i politike

Centar za istraživanje kultura, politika i identiteta (IPAK.Centar) pri Fakultetu za medije i komunikacije (FMK), Univerzitet Singidunum, sa zadovoljstvom vas poziva da se prijavite za petu međunarodnu Letnju školu za seksualnosti, kulture i politike. Letnja škola će se održati na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu, od 15. do 20. avgusta 2016. godine. Više [...]

2016 Internacionalna letnja škola komparativnih studija konflikta

Centar za komparativne studije konflikta (CFCCS) pri Fakultetu za medije i komunikacije (FMK) vas sa zadovoljstvom poziva da se prijavite za sedmu internacionalnu Letnju školu komparativnih studija konflikta. Letnja škola će se održati na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu, od 27. juna do 4. jula 2016. godine. Više informacija možete pogledati ovde

Ekskurzija za studente završnih godina FMK

Studentski parlament FMK organizuje ekskurziju za studente završnih godina svih departmana.
Više informacija možete pogledati ovde a program putovanja ovde.

Novi ciklus studentskih projekata u Domu omladine Beograda

Fakultet za medije i komunikacije vas poziva da svojim prisustvom podržite novi ciklus studentskih projekata u Domu omladine Beograda pod nazivom “Muzika života svakome drugačije zvuči“.
Tokom januara 2016. godine studenti FMK održaće četiri nove izvedbe:

„Nasilje viđeno očima deteta“ (19.01.),
„Dejstvo muzike“ (20.01.),
„Ćuti, slušaj, gledaj!“ (25.01.),
„Ciklus života“ (27.01.).

Ulaz na sve četiri izvedbe je besplatan, [...]